hits

Uteliv

Hvor kjøper David ølet?

Dersom en er litt over snittet interessert i øl og skal på reise har en et par små utfordringer de fleste andre ikke har:

Hvilke puber selger spennende øl?

Hvilke butikker selger spennende øl?

Det er selvsagt mulig å søke på nettet, men det er svært varierende hva som blir lagt ut av de forskjellige. Noen fronter ølutvalget, uansett om det kun er anstendig eller svært bra, mens andre mener de har mer enn nok med å selge det de har og få tak i nye spennende produkter. Der det er interesse for et spesielt felt har imidlertid de interesserte en tendens til å finne hverandre, og de ølinteresserte har i stor grad funnet hverandre gjennom Ratebeer

Ratebeer er i utgangspunktet et brukerstyrt nettsamfunn for vurdering av øl, men har også en seksjon kalt "Places". Her er det lagt inn restauranter, puber og bryggerier, og vurdering av disse. Dette gir en meget god database for oss som ønsker å planlegge litt før vi drar på ferie, eller for den del jobbreise. Du går ganske enkelt inn på Ratebeer og velger Places i toppmenyen. Deretter velger du det geografiske området du ønsker å utforske. En kan så velge om en vil se innholdet som liste eller kart, og hver enkelt anmeldelse er selvsagt tilgjengelig. Om en f.eks. vurderer en tur til Bergen vil kartet se ut som dette:

Legg merke til filteret oppe til høyre. Her kan en snevre inn til den gruppen man er mest interessert i og man kan filtrere ut de med lavest score.

Jeg opplever reiser som langt mer vellykket om en tar seg tid til litt planlegging og anbefaler derfor andre å gjøre det samme. Min private vane er at jeg legger inn de mest aktuelle stedene i Google Maps, sammen med andre ting jeg ønsker å oppleve eller har behov for å vite hvor er. Dermed får jeg en grei totaloversikt og jeg har det hele tilgjengelig på telefon. Ratebeer har riktignok en app som skal gi deg den samme informasjonen direkte på telefonen, men denne har jeg heller dårlige erfaringer med. Det har rett og slett aldri lastet som den skal (iPhone 5).

Det finnes en konkurrent til Ratebeer, kalt BeerAdvocate. Denne kommer kun opp på et tilsvarende nivå som Ratebeer for USA. For resten av verden er det Ratebeer som gjelder.


Oversikt over Oslo. Et kart som nok viser flere bryggerier/bryggepuber enn de fleste var klar over.

Om noe negativst skal sies om Places på Ratebeer må det være at ratingene ikke vektes tidsmessig. Det vil si at en tre år gammel anmeldelse ser ut til å bety like mye som en helt fersk en. Mye kan skjer på noen år og denne tregheten kan dermed gjøre at informasjonen ikke alltid stemmer like godt. Moderatorer sørger imidlertid for at nedlagte steder blir tatt ut. Som alle brukerstyrte løsninger blir ikke det som kommer ut bedre enn det som legges inn. Ha derfor et lite øye til hvor mange anmeldelser et sted har, før du lager deg en omvei for å komme innom eller beslutter å ikke stikke nesen inn.


Barcelona er en av verdens raskest voksende øl-scener og her lønner det seg absolutt med litt planlegging, om en vil sikre seg godt øl.

 

#Nettavisen #NAbloggerne #Reise #Norskøl #Ale #Internasjonalt #Opplevelse #Brunblogg #Bryggeri #Brygg #olportalen #utvidhorisonten #Ratebeer #BeerAdvocate