hits

juli 2016

London here we go again


 

Jeg har gjort det til en vane å ta en tur til London midt i august. Tidspunktet er ikke helt tilfeldig valgt. Det foregår nemlig litt av hvert på ølfronten i britenes hovedstad på denne tiden.


GBBF Panorama

 

Mest kjent er nok Great British Beer Festival (GBBF), som arrangeres av CAMRA (Campaign For Real Ale) og har historie tilbake til 1977. Opp mot dagens ølscene må nok GBBF regnes som noe satt, med solid hovedtyngde på tradisjonelt britisk øl og pub games, men alder på publikum er variert og det finnes og øl importert fra USA, direkte til festivalen. Her finner en alt fra ihuga tickers, som skal sjekke inn flest mulig, via arbeidskollegaer som tar en tur innom på vei hjem fra jobben og generelt ølinteresserte, til engelske prinser.


Ikke bare øl på GBBF

 

Det betales en god hundrelapp (£ 11) for inngang og glass og deretter må en betale for hver enkelt øl. Når det gjelder glass kan en velge mellom pint, half pint og third pint. Alle merket for mengde slik at en kan få mindre enn fult glass. GBBF holder til i Olympia i West Kensington og er solid når det kommer til størrelse. 900 varianter av cider og øl, 1000 frivillige og rundt 50 000 besøkende. Jeg har vært innom de to forgående årene og tar en tur i år og, men det holder med en dag.

En festival som går samtidig er London Craft Beer Festival (LCBF). Denne er både langt mindre og på sett og vis mer moderne. Her betaler en noe mer for å komme inn (£ 38.50), men så er til gjengjeld en smaksprøve av hvert øl inkludert og når bryggere og salgssjefer selv står i barene er hverken telling eller mengdemåling spesielt prioritert. Oppsettet, størrelse, lokalene og nærkontakten med de som faktisk lager ølet gir en lett og behagelig stemning som toppes med mat av glimrende kvalitet. I fjor var Lervig med som en av bryggeriene og i år har de fått følge av Ægir. Selvsagt er både Mike Murphy og Evan Lewis da til stede. Resten av bryggerilisten er også solid og dere finner den om dere følger linken litt lenger nede. LCBF holder til på Oval Space, som ligger i Hackney og ikke må forveksles med Oval sør for Thamsen. 
Her satser jeg på å være innom både fredag og lørdag og velger da ettermiddags-sessionene (12 - 17) i stedet for de noe mer bråkete og partyvinklede kveldssessionene (19 - 00).


Utsikten fra terrassen på Oval Space.

 

Kveldene vil jeg heller bruke på en rolig pub med god mat og trivelig selskap eller på en av de mange arrangementene som skjer under paraplyen London Beer City. Dette er små og store arrangementer spredt rundt på utesteder i London. Her finnes foredrag, smakinger, ølbingo og mye annet. Lervig og Ægir er selvsagt med her og når de først er en tur i vesterled.

Great British Beer Festival   9 - 13. august

London Craft Beer Festival 12 - 14. august

London Beer City   5 - 14. august


Min gode venn og husvert i London Morten ser ikke ut til å ha noe mot å ha blitt "lurt" med på LCBF i fjor og er klar igjen i år.

 

    
 #Nettavisen #NAblogg #Ale #Lokalt #Brunblogg #Brygg #mal#humle #olportalen #utvidhorisonten #London #Craftbeer

Haandbryggeriet er nå virkelig solgt


 

8. juni skrev jeg om "Oppblåste tall og mikrofonstativ". Svaret jeg fikk konsentrerte seg lite om saken og mer om meg som person, med beskrivelser som "Myklebust, som er blottet for journalistisk erfaring, utpeker seg i frekkhetens navn til journalistisk overdommer."

I dag sendte Egil Hilde og Arne Eide, som fra før eier 40% av bryggeriet ut understående pressemedling. Vi kan dermed konstatere at oppslaget om at Norbrew hadde kjøpt Haandbryggeriet, uten noe som helst forbehold, var direkte feil og dermed så dårlig journalistisk håndarbeid som jeg hevdet.

 

Pressemelding:

Dagens eiere tar full kontroll over Haandbryggeriet

 

Dagens eiere i Haandbryggeriet sikrer seg alle aksjene i selskapet gjennom å utøve forkjøpsretten. Dermed blir det ikke noe av et mulig salg til andre eiere.

 - Vi er stolte av den norske håndverksbryggeri-kulturen, og vi er spesielt glad i mangfoldet av uavhengige bryggerier over hele landet. Haandbryggeriet er et av Norges eldste og mest anerkjente håndverksbryggerier, og trenger langsiktige eiere som tror på bryggeriet, sier Egil Hilde, som sammen med Arne Eide i utgangspunktet hadde en eierpost på 40 prosent av Haandbryggeriet.

Sammen ønsker de to å videreutvikle Haandbryggeriet basert på dagens forretningside. Derfor utøver de forkjøpsretten og kjøper de resterende 60 prosentene av selskapets aksjer som opprinnelig skulle selges til andre eiere.  

 - Håndverksbryggeriene er bygget opp ved hjelp av en sterk kultur preget av deling, dugnad og samarbeid og det vil vi fortsette med, sier Arne Eide. 

 

 #Nettavisen #NAblogg #Ale #Lokalt #Brunblogg #Brygg #mal#humle #olportalen #utvidhorisonten #haand #haandbryggeriet