hits

juni 2017

Hva med et bryggeriskilt?

I går åpnet Statens Vegvesen opp for personlige bilskilt. For 9 000,- kan du kjøpe 10 års rettighet til nesten hvilken som helst kombinasjon av "minst to og maks syv tegn, inkludert mellomrom". Jeg skrev nesten alle kombinasjoner fordi skiltene vil bli sjekket i to omganger. Først om kombinasjonen allerede er søkt om og deretter manuelt for upassende ord og kombinasjoner.

Kombinasjoner som "SJEFEN", "BOSS", "BABE", "NR 1", "BILEN", "TØFFEN" og "FØRST" er selvsagt tatt allerede, men hva med å få ditt favorittbryggeri som kjennemerke på bilen?

Det må tas med at ikke alle kombinasjoner nødvendigvis er lovlige å putte på hvilken som helst bil. Vegvesenet henviser her til Patentstyret, som har oversikt over registrerte varemerker. Disse kan også gjelde navn i standard fonter. Nå vil dette neppe slå inn om jeg kjøper HANSA og kjører rundt i Bergen blant hanseatiske bygninger eller om Christian Ringnes sikrer seg RINGNES. Noe det er mulig han allerede har gjort, siden den kombinasjonen er tatt. Andre bryggerikombinasjoner det er søkt om er: Ægir, Balder, Aja, Borg og CB, men alle som er vist på bildet over er ledige.

Du kan søke her.

Som nevnt over vil det være en menneskelig sjekk på at ikke upassende ord blir brukt. Hvor mange språk en da tar hensyn til er ikke godt å si, men denne varianten, som jeg kom over på ferie i England i 2011, vil vi neppe se på norske veier.#Nettavisen #Ale #Lokalt #Brunblogg #Brygg #mal#humle #olportalen #utvidhorisonten #bil #humor

Nye kjendisøl

For en tid siden ble det kjent at Hansa Bryggeri og Leif Einar "Lothepus" Lothe skal samarbeide om et øl. Dette er selvsagt en pils og den har fått arbeidstittelen "Lothepils" Nå dukker det opp rykter om at andre bryggerier også har kjendisøl på gang.

Ringnes skal visstnok være i samtaler med Petter Pilgaard om en Petter Pilgaard Pilsener. Ølet beskrives som lett og uten videre dybde. Den er planlagt solgt i topakning med et fruktøl kalt Vendela Kirsebærbombe. Et øl med elegant kropp og lyst lett hode.
Partyvertinne Sigrid Maltkværn hos Ringnes forteller at denne kombinasjonen garantert vil gi høy temperatur, gode vekstforhold og rikelig med tørrhøy på låven. Presseuttalelsessjef St. Nicolas Ølgaard er litt mer avmålt og nøye seg med å fastslå at de har tro på kombinasjonen.

Aass i Drammen hiver seg også på trenden med en Herodes Falsk IPA. Rykter sier at dette egentlig er deres pale ale med ny etikett, men at de samtidig mener dette er helt greit så lenge ølet er merket med "Falsk". 

Borg Bryggerier gjør det enkelt og har gått i forhandlinger med Bjørn og Benny Borg om to varianter av folköl. Her hiver en annen Bjørn, han med etternavn Eidsvåg, seg inn i diskusjonen og påpeker at han er både folkelig og glad i øl, uten at det ser ut til å påvirke Borgs planer.

Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri ryktes å være nær et kompromiss med Bjelleklang om et øl som anbefales servert varmt og nøgent til kjære venner.

Det er selvsagt opp til deg om du vil tro disse ryktene. Selv er jeg overbevist om at de vil gjære godt og reise lang. Muligens fordi jeg har startet dem selv.


God pinse