hits

Whisky og Øl i Bergen


Foto: Wally Gobetz, CC Flickr (Croped)

Dersom du har litt interesse for maltbasert drikke er utvilsomt Bergen det rette stedet i helgen. Der arrangeres Whisky & Beer festival for fjerde gang fra torsdag til søndag. Festivalen har en forgjenger med navn Whisky Meet. Denne ble til på Grand Terminus, mens primus festivalmotor Frode Harring jobbet der, og nå har han tatt festivalen med seg tilbake til opprinnelsessted. Noe han hevder vil gi en bedre totalopplevelse.

Festivalen har hovedrom og utgangspunkt i Terminus Hall, men andre deler av hotellet vil og bli tatt i bruk. Foajéen og Forum vil bli brukt som messeområde, mens Forskjønnelsen, Welhaven og Bull vil bli brukt til smakinger. Dette med smakinger (forelesninger der en får smaksprøver av varene det snakkes om) er noe Whisky & Beer festival er gode på. Her kan en lære mer, og smake på; Whisky fra Cadenhead, Laphroaig, Glengoyne, Glenlivet, Ardbeg og flere, og øl fra Firestone Walker, 7 Fjell og ikke minst Oud Beersel. Sistnevnte sender sjefen sjøl, Gert Christiaens, til en Lambic Masterclass. Gert holder i tillegg sin første ølmiddag på norsk jord på Bare Vestland 1. februar. Noe som bare må bli spennende.

I fjor holdt jeg foredraget "IPAens historie baklengs", men i år nøyer jeg meg med å plukke ut det jeg finner mest spennende av de 300 - 400 ølene som er tilgjengelig og muligens et par av de 350 - 400 forskjellige whiskyene, men uansett hvordan en snur på det blir det sosiale det viktigste. Det å rusle rundt å treffe gamle kjente, bli kjent med noen nye og se hvordan folk i forskjellig alder koser seg og diskuterer sin felles interesse.

Mer informasjon om festivalen finner du her og billetter kan kjøpes her.

 


PS
Dersom du ikke allerede er i nærheten av Bergen ryktes det at Norwegian, SAS og Widerøe flyr dit, NSB og Norway Buss Ekspress kjører dit og Hurtigruten har endestopp der. Det bør med andre ord være mulig å komme seg frem.
ds

#Nettavisen #NAblogg #Ale #Lokalt #Brunblogg #Brygg #mal
#humle #olportalen #utvidhorisonten #ølnerd #ølhund

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar