hits

Ukens anbefalte

Vestkyst har vært det mest solgte bryggede ølet på Vinmonopolet i flere år. Dette er ikke tilfeldig for vi snakker her om et solid brygget øl. 

Ølstilen IPA (India Pale Ale) bør være kjent for de fleste med et snev av interesse for øl. Historiene om hvordan stilen har blitt til har nok ikke alltid vært like tett på sannheten, men en ting er det ikke tvil om: Dette er et øl som har som opprinnelse i England. Dette har Kinn og Espen Lothe tatt utgangspunkt i og Vestkyst er brygget med engelsk gjær. "Wyeast 1318 London ale III" for dem som er spesielt interessert. Dette er en gjær som lar noe av maltsødmen bli igjen og vi får dermed en god balanse mot den forholdsvis kraftige humlingen (Centenneal, Simcoe, Zeus og Amarillo). 

Før en kommer så langt som til å smake på ølet finner vi duft av sitrus, tropiske frukter og en lett karamell. Dette kan variere litt fra batch til batch. Vi snakker tross alt om et hångbrygget øl med forholdsvis mye humle og duftene er temmelig flyktige i denne sammenheng. Smaken går mot grapefrukt og barskog, med de omtalte fruktene lekende i bakgrunnen. Som nevnt lenger oppe er dette et øl som etter dagens standard er godt balansert.

Drikk den alene eller til en solid burger. Jeg har også drukket den til røkt pinnekjøtt og godkjent mitt eget valg.

ABV:   7,0 %    
IBU:   60   
Anbefalt:  8-12 °C
NOK: 105,-
Varenummer: 9206701 på Vinmonopolet

Jeg satser på flere anbefalinger fremover, men kan nok ikke love at det blir hver uke. De vil heller ikke bli like nerdete når det gjelder detaljer om gjær og humle som denne er.

#Nettavisen #NAblogg #Ale #Lokalt #Brunblogg #Brygg #mal#humle 
#olportalen #utvidhorisonten #ølnerd #ølhund

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar