hits

Forfatter, jeg?

Forfatter. En slik som har som eneste jobb å skrive. En som setter seg ved skrivemaskinen og skaper historier som får andre til å drømme seg bort. Historier som diskuteres på radio og TV. Historier som kan ende som film. I min barndom var dette mitt bilde av en forfatter. Dette har selvsagt endret seg gjennom årene, men fikk først et skikkelig skudd for baugen da jeg plutselig kunne kalle meg forfatter selv.

Rett skal være rett, jeg har ikke skrevet noen roman, og kommer neppe til å gjøre det noen gang heller. Jeg har konsentrert meg om faglitteraturen. Den lette delen av den. Jeg har skrevet quizbok. Ølquizbok.

Egentlig hadde jeg ideen selv for en tid siden, men forkastet den som litt for sær og nerdete. Det måtte en annen ølnerd til for å få det hele i gang. Knut Albert Solem tok kontakt og lurte på om vi ikke skulle skrive en quizbok sammen. Han hadde til og med forlag på plass. Vanskelig å si nei da og bok ble det. En bok vi i all hovedsak skrev på hver vår side av landet. Han i Oslo og jeg i Bergen, før vi møttes en helg og fikk de siste bitene på plass.

Vi ble tidlig enig om et oppsett der vi først organiserer spørsmålene etter tema. Tema som "øl og sol", "øl og lover", "brygging", "øl i Danmark", "sure miner" og en del flere. Deretter grupperte vi etter vanskelighetsgrad. Noe som kan være en utfordring når potensielle lesere har forskjellig innfallsvinkler til stoffet. Vi prøvde oss med nivåene "Ølnyter", "Ølelsker" og "Ølnerd", der den første skal være lettest og vi utvilsomt tilhører den siste, selv om vi neppe kan svare alle 1008 spørsmålene uten å "spørre en venn". Den observante lurer nå på hvorfor jeg skriver 1008 spørsmål når det står 1152 på bokens forside. Forklaringen på dette er enkel. Vi la til grupper med spørsmål om "Alkoholfritt" og "Annen alkohol" slik at også de som ikke er spesielt glade i øl kan være med på en quizrunde. Disse er selvsagt også delt inn i vanskelighetsgrader, med 6 spørsmål under hver vanskelighetsgrad. Noe som passer forunderlig godt med en terning.

Om du skulle ha såpass interesse av øl at dette kan være noe for deg finner du boken antagelig boken i en bokhandel nær deg og du skal heller ikke bli veldig sjokkert om den dukker opp i kiosker og dagligvarebutikker frem mot jul. Vi snakker tross alt om en paperback til 169,-, som ikke velter ukens matbudsjett budsjettet.

Til helgen er det farsdag og jeg våger påstå at de fleste fedre vil være mer fornøyd om han får denne boken enn enda en kopp med "Verdens beste pappa". Med mindre poden har malt dette på selv da, men da kan en jo selvsagt slå til med to gaver eller vente med den ene til jul.

200 bøker på døren, for salg på festivaler og lignende, var en ny opplevelse.

Første anmeldelse av boken finner du på hverdagsnett.no

#Nettavisen #NAblogg #Ale #Lokalt #Brunblogg #Brygg #mal#humle 
#olportalen #utvidhorisonten #bok #ølnerd #ølhund

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar