hits

- Eg spyttar heller ikkje


Denne uken slapp Bergens Tidende nyheten om at Lothepus er nektet adgang til Vinmonopolets nyhetsprøvinger og resten av mediaulvene, med alt fra Haugaland Radio til Se og Hør kastet seg over saken. En undertone i det hele og en gjenganger i kommentarfeltene er at her er Vinmonopolet urimelige.

Lothepus siteres på

"Vi var i godt humør. Og jeg tok en trall. Alle skulle ta selfie, så det ble litt styr."

Dette høres selvsagt temmelig uskyldig ut, men settingen har selvsagt alt å si. Dette er en jobbarenaen til de ansatte på Vinmonopolet og deres leverandører. Butikksjefer fra leverandørstand: Diskuterer, noterer, smaker og spytter. Vinmonopolansatte er gjerne ikke like systematiske, men suger uansett til seg informasjon som senere kommer oss som kunder til gode. Felles for alle ansatte på Vinmonopolet er at de har pålegg om å spytte det de smaker. De er tross alt på jobb. Det samme er de som står og prøver å få polet sine butikker til å ta inn sine produkter. Disse nyhetssmakingene er faktisk den eneste muligheten de har til å møte polfolket ansikt til ansikt. Jeg kan love at det ikke er mye svelging blant disse heller. De er også på jobb og kan fort ha 3-4 slik presentasjoner, i forskjellige settinger, i løpet av en uke. Eget alkoholkonsum er absolutt ikke fokuset da.

Det hersker rett og slett en større ro over disse smakingene enn noen annen form for messe jeg har vært på. Da passer det heller dårlig at en kar, med et begrenset musikalsk talent, finner det for godt å ta en trall.

Skribenter slipper og til på disse nyhetsprøvingene, etter invitasjon, og jeg stiller i Bergen om en drøy uke. Jeg kommer til å diskutere, notere og smake, men en ting har jeg til felles med Lothepus: 

 - Eg spyttar heller ikkje

I alle fall ikkje det gode ølet, men jeg kan garantere at det blir hverken sang eller rush av polansatte og utstillere som vil ha selfie med meg.
 

#Nettavisen #NAblogg #Ale #Lokalt #Brunblogg #Brygg #mal#humle 
#olportalen #utvidhorisonten #ølscenen #lothepus #vinmonopolet

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar