hits

Hva med et bryggeriskilt?

I går åpnet Statens Vegvesen opp for personlige bilskilt. For 9 000,- kan du kjøpe 10 års rettighet til nesten hvilken som helst kombinasjon av "minst to og maks syv tegn, inkludert mellomrom". Jeg skrev nesten alle kombinasjoner fordi skiltene vil bli sjekket i to omganger. Først om kombinasjonen allerede er søkt om og deretter manuelt for upassende ord og kombinasjoner.

Kombinasjoner som "SJEFEN", "BOSS", "BABE", "NR 1", "BILEN", "TØFFEN" og "FØRST" er selvsagt tatt allerede, men hva med å få ditt favorittbryggeri som kjennemerke på bilen?

Det må tas med at ikke alle kombinasjoner nødvendigvis er lovlige å putte på hvilken som helst bil. Vegvesenet henviser her til Patentstyret, som har oversikt over registrerte varemerker. Disse kan også gjelde navn i standard fonter. Nå vil dette neppe slå inn om jeg kjøper HANSA og kjører rundt i Bergen blant hanseatiske bygninger eller om Christian Ringnes sikrer seg RINGNES. Noe det er mulig han allerede har gjort, siden den kombinasjonen er tatt. Andre bryggerikombinasjoner det er søkt om er: Ægir, Balder, Aja, Borg og CB, men alle som er vist på bildet over er ledige.

Du kan søke her.

Som nevnt over vil det være en menneskelig sjekk på at ikke upassende ord blir brukt. Hvor mange språk en da tar hensyn til er ikke godt å si, men denne varianten, som jeg kom over på ferie i England i 2011, vil vi neppe se på norske veier.#Nettavisen #Ale #Lokalt #Brunblogg #Brygg #mal#humle #olportalen #utvidhorisonten #bil #humor

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar