ØL Guiden

kommentarer


Det vil være å lyve å si at denne boken er dyp og kompleks, men så er det heller ikke det den utgir seg for å være. Ølguiden er rett og slett en oversikt over norske øl. Ikke en komplett oversikt, men aboslutt den mest omfattende som er å få tak i. Første begrensning er øl som ikke er allment tilgjengelig på flaske eller boks. Det meste av sesongølet ser ut til å være tatt med, mens one-offs, disse som kun brygges en gang, fornuftig nok er utelatt. Totalt blir dette da 752 norske øl, med kort omtale av hver enkelt.

Utvalget stemmer dermed greit med hva den jevne forbruker kan vente å få tak i. Riktignok med litt mer innsats enn å stikke innom nærmeste dagligvareforretning, men slett ikke umulig. Om en vil kan en da vurdere hver enkelt øl og fylle ut kort omtale eller karakter for Aroma, Farge, Smak, Ettersmak og Konklusjon. Kort og greit et godt verktøy for å bli bedre kjent med norske.

Dette er i mine øyne et hendig verktøy for den som vil ut og oppdage det norske ølmangfoldet, samtidig som h*n utforsker og utfordrer sin egen smakssans. Selv føler jeg at jeg er kommet litt lenger i min ølnerding, men mine venner skal ikke se bort fra at en slik kan dukke opp under treet til jul.

ØL GUIDEN
Knut Albert Solem
ISBN: 978-82-8211-502-5
384 sider
Paperback
Vega Forlag
kr. 199,-#Nettavisen #Nablogg #Ale #Lokalt #Brunblogg #Brygg #mal#humle 
#olportalen #utvidhorisonten #bok #guide

hits