Mannen i stedet for ballen

kommentarerJeg vil først og fremst takke Steinar Knudsen for å sette alderen min til 37. Det at han oppfatter meg som over et tiår yngre enn jeg i realiteten er kan ikke betraktes som annet enn et stort kompliment. Påstanden om at jeg er deltidsarbeider er ikke like flatterende, men like feil (med mindre 120% er deltidsarbeid). Knudsen er imidlertid er en god selger og kunne nok overbevist mange om at jeg er så ung. Bevis på hvor god selger han er gir han oss selv i tilsvaret. Etter å ha solgt aksjer i flere nystartede småbryggerier forteller han oss nå at disse knapt har livets rett uten at han og hans partnere overtar salg og distribusjon for dem. Bryggerier der han ikke selv har eierandeler takket merkelig nok nei til dette fantastiske tilbudet.

Videre viser han klart at han ikke leser stort av det jeg skriver på mine blogger. Dette er selvsagt helt greit, men da bør han heller ikke gi feilaktige opplysninger om det. Ren smaksblogging sluttet jeg med for flere år siden. Ølportalen er en nyhetsblogg og jeg er den ølbloggeren som våger å mene mest om det som skjer på den norske ølscenen.  Blant annet var jeg like klar på at Hansa Borgs oppkjøp av Nøgne Ø var bra for sistnevnte som jeg er på at Haandbryggeriet kan få bedre eiere enn Norbrew. 

At Knudsen velger å ta meg i stedet for ballen kommer ikke som noen overraskelse, og er i seg selv godt nok svar på hvorfor jeg ikke ville ta en telefonsamtale med ham. Kan han ikke fortelle meg skriftlig hva han mener om meg, eller det jeg har skrevet, føler jeg ikke behov for å høre det. At nestemann som ville ha en telefonsamtale med meg var en selvtitulert spinndoktor, mest kjent for en skittpakke og utestenging fra bransjeforeningen Norske Informasjonsrådgivere, gjør meg egentlig bare mer overbevist om at avisene som har skrevet om den mulige overtagelsen av Haandbryggeriet har mottatt det meste av teksten fra andre. "Mulige overtagelsen" fordi de som sitter på de resterende 40% av aksjene har forkjøpsrett i 30 dager. En liten detalj som hverken Knudsen eller avisene nevnte, der de beskrev overtagelsen som et faktum.

Det er som kjent vanskelig å spå om fremtiden og det er enda vanskeligere å diskutere den. Vi får heller ta opp igjen tråden når 2017 er over og vi har fått bekreftelsen på om Norbrew har klart å ta de 5,5% av totalmarkedet (norske bryggerier 2015) og 116% av småbryggerimarkedet som 10 mill. liter faktisk er. I mellomtiden skal jeg la resten av det jeg kunne tatt med her ligge og la Knudsen jobbe i fred med sine bryggerier, billigølet Krone og andre prosjekter.

#Nettavisen #NAblogg #Ale #Lokalt #Brunblogg #Brygg #mal#humle #olportalen #utvidhorisonten

hits